Hoe lang duurt het voordat schimmel groeit na een overstroming?

De micro-organismen die schimmelkolonies worden, zijn altijd in de lucht om ons heen, dus de schimmelgroei zal snel beginnen – binnen 24 tot 48 uur na blootstelling aan water. Schimmelkolonies zullen blijven groeien zolang het vochtniveau hoog is. In gebouwen is schimmel het meest dol op hout, gipsplaten, plafondtegels, tapijt en isolatie.

Wat is de beste manier om schimmel na overstromingen te voorkomen?

mold

De enige manier om schimmelgroei te voorkomen is om het getroffen gebied zo snel mogelijk te drogen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open het gebouw als het buiten minder vochtig is. (Over het algemeen wilt u het gebouw overdag openen en het ’s nachts sluiten.)
2. Verwijder alle vuil en natte items. Reinig blootgestelde oppervlakken met ontsmettingsmiddelen of ontsmettingsmiddelen.
3. Verwijder alle doorweekte poreuze of absorberende materialen die u kunt verwijderen (zoals plafondtegels, papier, meubels en zelfs door water beschadigde gipsplaten, vloerbedekking en isolatie).
4. Als u verzadigde vloerbedekking niet meteen kwijt kunt, verwijdert u er water uit met een tapijtafzuiger of een natte / droge stofzuiger.
5. Gebruik ventilatoren om lucht in de ruimte te laten circuleren en verdamping te versnellen.
6. Gebruik luchtontvochtigers om het vochtgehalte van de lucht te verminderen en dingen sneller te laten drogen, vooral in gesloten ruimtes. Een thuis- en kantoorontvochtiger kan voldoende zijn voor kleinere gebieden, maar voor grote ruimtes en met vocht verzadigde gebieden kan een industriële / commerciële ontvochtiger of zelfs een speciaal ontworpen restauratie-ontvochtiger nodig zijn.

Hoe lang moet ik een luchtontvochtiger gebruiken na een overstroming?

Dehumidifier

Gebruik indien mogelijk een luchtontvochtiger totdat de poreuze oppervlakken in de ruimte volledig zijn opgedroogd. Het kan twee dagen tot enkele weken duren om een ​​door overstromingen beschadigd gebouw uit te drogen. Het duurt lang voordat materialen zoals gips en isolatie zijn opgedroogd, dus het is misschien beter om ze volledig te vervangen. Totdat alles droog is, kan schimmel het gebouw blijven beschadigen.

Lage relatieve luchtvochtigheid trekt vocht uit deze oppervlakken, en een vochtigheidsgraad onder de 50 procent zal schimmelgroei ontmoedigen. U kunt een vochtmeter gebruiken om nauwkeurige metingen te krijgen.

Wat doodt schimmel na een overstroming?

Schimmelbefall

1. Eerste keuze: Commerciële schimmel- en meeldauwverwijderaars
2. Tweede keuze: soda of trinatriumfosfaat (5 eetlepels per gallon water)
3. Derde keuze: een oplossing van bleekwater en water (een kwart kopje wasmiddel per gallon water)
Vergeet niet om de juiste voorzorgsmaatregelen en beschermende uitrusting te gebruiken voor het reinigen van schimmels bij het reinigen met bleekmiddel, trinatriumfosfaat of andere krachtige reinigingsmiddelen.