In veel gevallen kan de huiseigenaar vocht verminderen en het probleem op een aantal eenvoudige manieren verhelpen.

1. Repareer afwikkelingsscheuren

Huizen vestigen zich en er kunnen barsten ontstaan, zelfs in nieuw gestort beton. Als er zich een zettingsscheur heeft ontwikkeld, kan vocht sijpelen wanneer het regent of wanneer sneeuw begint te smelten.

Als de scheuren worden veroorzaakt door afzetting, zijn ze gemakkelijk te repareren zonder professionele hulp. Het enige dat nodig is, is een koude beitel, een houten hamer, patch voor cement en een plamuurmes. Begin met het afschuinen van de barst en deze iets te verbreden met een koude beitel en een houten hamer.

Zodra de scheur is voorbereid, brengt u klaar-gemengd pleistercement of expanderend afdichtmiddel aan volgens de instructies op het productetiket. Terwijl het droogt, duw je het in de spleet met het mes van het plamuurmes. Breng meer aan op het oppervlak. Gebruik het plamuurmes om het oppervlak glad te maken en een schone reparatie te maken. Zodra deze eenvoudige reparatie droogt, zou vocht geen probleem meer moeten zijn.

Vocht in een vochtige kelder

2. Maak de muren waterdicht

Een van de manieren waarop professionals waterproblemen in kelders oplossen, is door eerst greppels rond de keldermuren te graven en vervolgens de muren met waterdicht materiaal te bedekken om vocht in de binnenruimte te verminderen.
Als het vochtprobleem klein is, is het misschien niet nodig om een ​​greppel rond de fundering te graven en de buitenmuren waterdicht te maken.

Ga naar je plaatselijke winkel voor woningverbetering voor het waterdicht maken van verf. Niet alleen zal de waterdichte verf het vocht in de kelder verminderen, maar het zal ook bestaande geuren afdichten van kelderwanden.

3. Verleng regenpijpen om kwel te verminderen

Een van de belangrijkste bronnen van vocht in een kelder is het dak van het huis. Als het regent of als sneeuw en ijs smelten, stroomt water van het dak naar de dakgoten en regenpijpen. Als de dakgootgoten lekken of als regenpijpen niet ver genoeg van de fundering van het huis verwijderd zijn, kan vocht zijn weg vinden door de kleinste scheuren en rond raamkozijnen in de kelder. Verleng regenpijpen ten minste 6 voet van het huis om het water af te leiden en de hoeveelheid te verminderen die de basis bereikt.

4. Verminder natuurlijk vocht met een regenton

Als een deel van het huis de meeste vochtproblemen in de kelder veroorzaakt, kunt u overwegen een regenton te installeren in plaats van de regenpijp te verlengen. Een regenton is een geweldige manier om water van het dak op te vangen dat anders in de kelder zou kunnen belanden. Er is geen speciale uitrusting vereist.

Koop een plastic prullenbak met een goed passend deksel en snijd de regenpijp op het juiste niveau. Snijd een deel van het vuilnisbakdeksel af om de regenpijp op te nemen. Bedek de vuilnisbak om insecten en puin weg te houden. Het verzamelde water kan worden overgeheveld en worden gebruikt om planten water te geven.

5. Verminder condensatie

Scheuren in keldermuren en onvoldoende waterafleiding zijn niet de enige bronnen van ongewenst vocht onder de grond. Buizen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid condensatie genereren. Deze condensatie kan op vloeren druppelen en leidingen in muren laten lopen waar zich schimmel en meeldauw vormen. Wikkel pijpen met isolatieschuim. Het is goedkoop en gemakkelijk te installeren, en het zal het vocht in de kelder sterk verminderen.